Ayurveda

Intiasta kotoisin oleva luonnonlääketiede ayurveda korostaa terveellistä, ravintorikasta, luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa kaiken terveyden pohjana.

Pysyäksi terveenä, hyvinvoivana ja tasapainoisena, omasta terveydestä huolehtemisen on oltava prioriteettilistallasi arjessa. Luonnollisesti se vaatii hieman vaivannäköä, aikaa ja panostusta ruokavalioon sekä terveyttä tukevaan liikuntaan, kuten joogaan. Ayurveda ei ole pikadieetti, jota noudatetaan lyhyen aikaa tulosten saavuttamiseksi vaan se tarjoaa syväluotaavan näkökulman perustavanlaatuisiin elementteihin, joista fyysinen ja henkinen terveys ja elinvoimaisuus koostuu.

Toisin kuten monet muut terveyttä korostavat ruokavaliodieetit, ayurveda ei anna samanlaista ohjeistusta kaikille. Yhdelle kehotyypille saattaa sopia vegaani-, raakaruoka- tai proteiinipainotteinen ruokavalio, toisen kehotyypin se saattaa suistaa epätasapainoon ja luoda pohjan eri sairauksille. Ymmärtämällä oman kehotyypin ja sen luontaiset taipumukset on helpompi tehdä omaa terveyttä tukevia valintoja kaikilla eri elämän osa-alueilla.

Varaa oma aikasi ayurvediseen terveyskonsultaatioon tai rentouttaviin, stressiä purkaviin ayurvedisiin hoitoihin!

28512416_10155706418690642_1717585232_n

Ayurvedinen terveyskonsultaatio 

45 min tai 60 min

Ayurvedisessa terveyskonsultaatiossa kartoitamme sinun yksilöllisen kehotyyppisi pulssinluennan ja kyselylomakkeen avulla. Kehotyyppisi pohjalta saat suosituksia koskien ruokavaliota, mausteita ja yrttejä, joita käyttää terveytesi ylläpitämiseksi ja mahdollisen epätasapainon korjaamiseksi. Konsultaatiossa huomioin aina kokonaistilanteen ja annan tarvittaessa ohjeita myös liikunnan ja joogaharjoitusen suhteen. Jokainen ihminen on aina yksilö ja yksilölliset tarpeetkin vaihtelevat elämäntilanteesta riippuen, joten konsultaatiossa saat aina räätälöidysti juuri sinun tarpeisiisi sopivia neuvoja ruokavalioosi ja elämäntyyliisi, jotta saavuttaisit tasapainon, terveyden ja ilon elämässäsi.

Abhyanga-hieronta 

60 min, 75 min tai 90 min

Sanskritinkielen sana ‘sneha‘ tarkoittaa sekä öljyä että rakkautta. Sanotaan, että abhyanga-hieronnan hyödyt on yhtä hyvät kuin kylpisi rakkaudessa! Abhyangassa käytettävä öljy imeytyy ihon läpi raviten myös kehon syvempiä kudoksia. Hoidossa öljy valitaan yksilöllisen kehotyypin (Prakruti) mukaan tasapainottamaan kehoa ja mieltä. Hieronnassa käytetään rauhallisia hierontaotteita sekä käsitellään marmapisteitä eri puolilla kehoa. Hoito rentouttaa mielen ja tekee kehosta lämpimän ja vakaan.

Intialainen päähieronta

30 min tai 45 min

Intialaisessa päähieronnassa käsitellään yläselkää sekä niskan, hartian ja päänalueen marmapisteitä. Myös korvat ja kasvot käsitellään pehmein ottein. Intialainen päähieronta on virkistävä ja rauhoittava hoito, joka hoitaa koko kehoa päänalueen marmapisteiden kautta. Hoito tehdään istualtaan vaatteet päällä. Ehdoton klassikko kaikille näyttöpäätetyötä tekeville tai niska- ja hartiajännityksistä kärsiville!

Intialainen päähieronta + jalkapohjien marmahieronta

60 min

Päähieronnan vaikutuksia voidaan tehdostaa yhdistämällä se rentouttavaan jalkapohjien marmahierontaan.

Varaa aika hierontaan Luontaishoitola Saraswatin online-varauksen kautta!

KURSSIT JA LUENNOT

Kurssit ja luennot voidaan räätälöidä ryhmän tarpeiden mukaan. Mikäli haluat tarjota oppilaillesi, asiakkaillesi tai työntekijöillesi terveyttä ja hyvinvointia käsittelevän ayurvedaluennon tai päähierontakurssin, ole rohkeasti yhteydessä!

Intialainen päähieronta -kurssi

2 h

Opi tekemään perinteinen intialainen päähieronta läheisillesi tai ystävillesi! Kurssin aikana käymme läpi intilaisen päähieronnan otteet ja tekniikat, joiden avulla pysyt tekemään rentouttavan ja virkistävän hoidon läheisillesi ja ystävillesi. Kurssilta saat mukaasi manuaalin, jossa hieronnan eri vaiheet on esitelty selkeästi.

Ayurveda-luento

1,5 h

Ayurveda-luennolla käymme läpi ayurvedan peruskäsitteitä sekä periaatteita. Voimme myös sukeltaa syvemmälle ayurvedan maailmaan tai fokusoitua erityiseen teemaan – ryhmän toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

***

Olen opiskellut ayurvedaa laajasti arvostetun länsimaalaisen ayurvedalääkärin David Frawleyn oppilaana American Institute of Vedic Studies koulutuskeskuksessa ja valmistunut sieltä Ayurvedic Life-Style Consultant -nimikkeellä. Lisäksi olen ollut Keralasta kotoisin olevan ayurvedaterapeutti Terry Thomaksen yksityisoppilaana keskittyen erityisesti ayurvedisiin hierontatekniikoihin.